Webáruházunk sütiket használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében, és javasoljuk, hogy fogadja el azok használatát, hogy teljes mértékben élvezze a navigációt.

cancel
LUK autóalkatrészek és a Schaeffler további márkái, INA, FAG,
Közzétette      06/24/2021 16:04:31     Autóalkatrészek    Kommentek 0
LUK autóalkatrészek és a Schaeffler további márkái, INA, FAG,

LUK autóalkatrészek történeti áttekintése

 

 

A SCHAEFFLER cég vezető csapágy gyártó, illetve autóalkatrész gyártó cég. Németországi székhellyel rendelkező családi tulajdonban lévő cég, mely 49 országban 80.000 főt foglalkoztat. A cég rendelkezik telephelyekkel, gyárakkal, kutatás-fejlesztési központtal, értékesítési és oktatási irodával. A vevőkörrel való közvetlen kapcsolat, alapvető fontosságú abból a szempontból, hogy a piaci igényeknek megfelelő termékfejlesztés valósuljon meg, és rövid határidővel legyenek biztosíthatók a szükséges alkatrészek. A LUK illetve Schaeffler gyár a legmagasabb minőségi követelményeknek felel meg. 

 

 A korszerű motorok alkatrészei a jobb teljesítményt, és alacsonyabb üzemanyag fogyasztást eredményeznek, mely alapvető elvárás a mai felgyorsult világban. A gazdaságossági szempont nagyon fontos, mely nem, mehet a minőség rovására, ezt a LUK Schaeffler cég mindig is szem előtt tartja.  

A terméklista több mint 200.000 termékből áll. Gyártanak az orvostechnika, a repülőgépipar, hadieszközök, gazdaság számára is alkatrészeket.

A termékek és szolgáltatások között szerelő-eszközök, intelligens online felügyeleti rendszerek, szervizképzések és karbantartási megoldások is találhatók, amelyek a vásárlók igényeihez igazodnak.

A siker alapköve abban rejlik, hogy a vevő mindenek előtt. Megfelelő tapasztalattal rendelkező munkaerő, gazdasági stabilitás, fejlesztés biztosítja azt, hogy a fejlődés mindig megfelelő szintű legyen. Új szabadalmakkal, a fejlesztés kutatás folyamatos szem előtt tartásával biztosítja az új technológiai alapokat.

 

A Schaeffler cég márkái:


 


INA vezérlés szett:

INA autóalkatrészek a Wilhelm és Georg Schaeffler testvérek által 1946-ban Herzogenaurachban alapított INA görgőscsapágy gyártóként és autóipari beszállítóként a világ egyik legnagyobbjává nőtte ki magát. Görgőscsapágyakat, INA kerékcsapágyat, INA motorelemeket, olyan, mint vezérlés szettek, vezérlés bizonyos elemeit gyártja. A kosaras tűgörgős csapágyak kifejlesztése óriási siker volt az autóiparban, mely ipari áttörés volt az 1950-es években. Példaként lehet megemlíteni a VW Bogár motorjában a korábban használt siklócsapágyakat a tűgörgős csapágyak váltották le. Napjainkban szinte minden személygépkocsi INA motor- és hajtóműelemekkel működik. A személygépkocsik korszerű motorjaiban az állítható vezérműtengely és a hidraulikus szelepemelő biztosítja a jobb teljesítményt, az alacsonyabb energiafogyasztást és alacsonyabb káros anyag kibocsátást, valamint a nagyobb kényelmet.

 

 

FAG kerékcsapágy:

FAG autóalkatrész márka összeforrt a csapágyiparral, csapágygyártással. Friedrich Fischernek 1883-ban, sikerült először nagy mennyiségben precíziós forgácsolt acélgolyókat előállítani golyókészítő malomban, mely alkalmas volt arra, hogy gördülőcsapágy-ipar épülhessen rá. Az FAG gördülőcsapágy márka 1905 óta bejegyzett védjegy. 2001-ben az INA Holding Schaeffler KG megvásárolta az FAG-ot, amely a Schaeffler csoport igen jelentős építőeleme lett.

 


LUK kettős tömegű lendkerék és kuplung szett:

LUK autóalkatrészek a Schaeffler csoporton belül a LUK márka kizárólag az autóipar számára gyárt termékeket. Az első jelentős termék a LUK a tányérrugós kuplung volt, mely meghozta a sikert a cég számára. A céget 1965-ben Bühlben, a Schaeffler testvérek által alapították ezt a céget. 1999 óta a LUK vállalat a Schaefflerhez cégcsoport tartozik. További jelentős termékek a LUK önszabályozó kuplungok, a LUK kettős tömegű lendkerék és a LUK száraz duplakuplung. Manapság a világon minden negyedik autóban LUK kuplung található. A LUK arra törekszik, hogy abszolút mértékben biztosítsa a jövő autóipara számára a minél nagyobb biztonságot, kényelmet, illetve óriási hangsúlyt fektet a minél kisebb káros anyag kibocsátásra. Manapság vezető terméküknek számítanak a LUK duplakuplungos sebességváltók, illetve a LUK fokozatmentes sebességváltók alkatrészei.   

Hagyj választ